Tilia Bio Kakao Bohnen roh- kakaové bôby 200g
Vysušené kakaové bôby obsahujú približne polovicu kakaového masla a celý rad cenných látok, ako sú anandamid, arginín, dopamín, epikatechín a polyfenoly (oba antioxidanty), histamín, horčík, serotonín, tryptofán, fenyletylamín, tyramín, salsolinol a flavonoidy. Krajina pôvodu surovín: Peru - nutričné údaje sa vzťahujú na 100 g kakaových bôbov v bio kvalite.
Balenie: 200g
Obal tovaru môže byť poškodený.
Ide o tovar dovezený z Francúzska a Talianska




Kakaovníku sa darí v porastoch tropických dažďových pralesov a uctievali si ho už Mayovia a Aztékovia.
Ako dar od boha Quetzalcoatla má údajne afrodiziakálne účinky. Botanik Carl von Linné nazval kakaovník „Theobroma“ - potrava bohov.
Surové kakaové bôby sa fermentujú spolu s kakaovou dužinou. Výsledkom je rozpad organických štruktúr a uvoľnenie armových látok.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.