FUNCAKES Kyselina vinná 100 g
V potravinárstve sa kyselina vínna používa na stabilizáciu vaječných bielkov, zvýšenie ich tepelnej odolnosti a objemu, na zabránenie kryštalizácie cukrových sirupov, ako prírodná konzervačná látka, kypriaci prostriedok (v kombinácii s jedlou sódou).
Balenie: 100g
Obal tovaru môže byť poškodený.
Ide o tovar dovezený z Francúzska a Talianska
V potravinárstve sa kyselina vínna používa na stabilizáciu vaječných bielkov, zvýšenie ich tepelnej odolnosti a objemu, na zabránenie kryštalizácie cukrových sirupov, ako prírodná konzervačná látka, kypriaci prostriedok (v kombinácii s jedlou sódou).
Nezamieňať s vínnym krémom. Kyselina vínna sa môže použiť napríklad na konzervovanie džemu a bielkovín po pečení. Používa sa aj na výrobu varnej polevy (merengue peny).
Zloženie: kyselina vínna (E334).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.