Bäckerei Spiegelhauer Bio slad na pečenie ľahký enzymaticky aktívny 1 kg
Organický jačmenný slad na zlepšenie pekárskych vlastností, najmä zhnednutia a aktivity kvasiniek.
Balenie: 1kg
Jedná sa o tovar dovezený z Francúzska a Talianska.
Organický jačmenný slad na zlepšenie pekárskych vlastností, najmä zhnednutia a aktivity kvasiniek.
Pri sladovaní sa vytvárajú cukry, ktoré podporujú hnednutie a aktivitu kvasiniek.
Slad sa ako pekársky prostriedok používa už stovky rokov a predtým sa často získaval z pivovarov.
Používa sa do chlebového/pšeničného cesta v množstve 1 - 3 % múky (10 až 30 g na 1 kg múky). Ak je žemľa po upečení zvnútra cestovitá a vyzerá, akoby nebola správne upečená, množstvo sladu na pečenie bolo príliš vysoké. Pozornosť venujte aj teplote cesta, optimálna je teplota cesta 22 °C.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.